Τρίκαλα Κορινθίας

Για να δει κάποιος τα αστέρια σε όλη τους τη λάμψη πρέπει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα των πόλεων, κάπου που ο ορίζοντας δεν περιορίζεται από τα ψηλά κτίρια και που η νύχτα έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει όλη της την ομορφιά. Ένα τέτοιο μέρος είναι οι “Ουρανοδρομίες” που ενώνονται με τα άστρα της Ορεινής Κορινθίας στα 1100μ. προσφέροντας ιδανικές διακοπές όλο το χρόνο. Βρίσκονται στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας χτισμένες σε βραχώδη, καταπράσινη έκταση με θέα βουνό και θάλασσα.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας δημοφιλής χειμερινός προορισμός που αποτελείται από τρείς οικισμούς τα Κάτω Τρίκαλα, τα Μεσαία Τρίκαλα και τα Άνω Τρίκαλα.

Στα Τρικαλα Κορινθιας αξίζει να επισκεφτείτε:
Στα Κάτω Τρίκαλα, τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου με τις εξπρεσιονιστικές τοιχογραφίες του.
Στα Μεσαία Τρίκαλα την Ιερά Μονή της Παναγίας που χτίστηκε το 1700 περίπου από το Μητροπολίτη Κορίνθου Γρηγόριο Γ’ Νοταρά.
Στα Άνω Trikala Korinthias, τα πετρόχτιστα αρχοντικά όπως τον Πύργο των Νοταραίων και το ερειπωμένο αρχοντικό των Δασαίων, αλλά και τις εκκλησίες του 16ου και 18ου αιώνα όπως ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου.

Τέλος, στην ευρύτερη περιοχή αξίζει να επισκεφτείτε την κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, τον βιότοπο, που είναι ενταγμένος στο δίκτυο NATURA 2000, τη λίμνη Δασίου, το σπήλαιο του Ερμή και το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, που φαίνεται να έχει χτιστεί το 1400.

BOOK ONLINE

Book Now